Terapeuttisi

 

Niko Leinonen

Naprapaatti (AMK)

Työskentelen tällä hetkellä Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa valmennus- ja kuntoutustehtävissä. Naprapaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelin sairauksien ja ongelmien ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Tarjoamani hoito perustuu kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin sekä länsimaiseen lääketieteeseen.

Vastaanotolleni voit saapua ilman lääkärin lähetettä. Tyypillisiä naprapaatin hoitamia vaivoja ovat muun muassa iskias, käsien puutuminen, niskan tai hartiaseudun kiputila, hyvänlaatuinen asentohuimaus tai kaularankaperäinen huimaus, polvien ja lonkkien kivut sekä lanneselän kiputilat. Vastaanotolla etsitään oireen taustalla olevaa syytä ja hoitolinjat valitaan yksilöllisesti jokaisen tarpeet huomioiden yhdistäen manuaalista terapiaa, fysikaalisia hoitoja sekä yksilöllisiä harjoitusliikkeitä kotona tai kuntosalilla tehtäväksi.

Olen toiminut myös urheilijoiden parissa. Urheilijalle on tärkeää saada paras mahdollinen hoito mahdollisimman nopeasti. Kuntoutuksen tavoitteena on itse vaivan hoitamisen lisäksi kehittää urheilijan ominaisuuksia ja pyrkiä siihen, että kuntoutuksen jälkeen urheilija on paremmassa fyysisessä ja henkisessä kunnossa, kuin ennen loukkaantumista. Käytettävät harjoitusmenetelmät valitaan ongelman ja lajin asettamien vaatimusten mukaan yhteistyössä urheilijan kanssa.

Olen myös mielelläni tukemassa liikuntaharrastuksessa edistymistä olipa tavoitteena sitten arkiliikunnan lisääminen, kunnon kohottaminen tai tavoitteellinen kilpaurheilu. Biomekaniikan ja liikuntafysiologian tuntemus auttavat jokaisen yksilöllisten tavoitteiden saavuttamisessa ja harjoittelun suunnittelussa yksilön motivaatio ja tavoitteet huomioiden. Mahdolliset erilaiset sairaudet otetaan huomioon harjoitusohjelmaa suunnitellessa, jolloin harjoittelu on turvallista ja kehittävää.

Minut tavoittaa parhaiten puhelimitse 0405906735.

-Niko